torstai 28. syyskuuta 2017

Syksy 2017

Syksy taas saapui... ja mihin se kesä meni?

Onneksi ne vähäiset kauniit päivät sai viettää järvellä 💗 ja nyt on taas hyvä aika palata kouluun.

Juhannus taikaa...

Koulu alkoi näin syksyllä suoraan työharjoittelulla.
Meille ei anettu mitään tiettyä työtä, vaan jokainen saa itse päättää mitä tekee ja mihin tarvitsee lisää harjoitusta.


Itse aloitin tekemällä riipuksen, jotta saisi taas kesän jäljiltä työvälineet "tutuiksi".
Työkalupakkiin oli keväällä jäänyt pyöröhiottu kivi, jota hetken aikaa pyöriteltyäni päätyi tähän muotoon.Ketju oli toinen minkä halusin tehdä, koska en ole kokeillut vielä sen valmistusta.

Malliksi valitsin Japanilainen kymppi- Japanese Bullseye.


Materiaalin valmistus alkoi sulattamalla hopeaa tangoksi, jonka jälkeen konevalssilla sitä ohennettiin.Tämän jälkeen alkoi varsinaisen langan teko.
Hopeatankoa vedettiin vetopenkissä reikälevyn läpi siirtyen aina pienempään reikään, jotta päästiin haluttuun langan vahvuuteen. Lankaa piti aina muutaman reiän välein hehkuttaa, jotta hopea ei kovetu ja katkeile vedettäessä.

Lanka kieputettiin pöytäveivillä halutun kokoisiksi renkaiksi, jonka jälkeen ne sahataan irti toisistaan kultasepän sahalla.
Valmista lankaa,sekä lenkkejä ketjuun.
Isoimmat lenkit tähän ketjuun oli 1,2mm paksuja ja halkaisijaltaan 8mm, ohuimmat 0,8mm paksuja ja halkaisija 4mm. Tämän työn lenkkeihin kului yhteensä n. 2 m lankaa.

Sahatut lenkit väännettiin auki ja kiinnitettiin ketjun mallin mukaisesti toisiinsa. Osan lenkeistä juotin kiinni, jotta siitä tulis näin ollen vahvempi ja kestäisi paremmin käytössä.


Ketju Valmiina


Tällaiset sormukset tuli myös tehtyä muun ohessa.

2 kommenttia: